Praktik på Berzelii choklad!
Hej hej och HEJ! Nu kände jag att det var dags för en rejäl uppdatering här på bloggen. Nu skall ni få höra vad jag har sysslat med de två senaste veckorna. Jag har nämligen åkt iväg till Göteborg och varit pratikant på Berzelii Choklad. Det har varit så roligt och jag känner att jag lärt mig mycket nytt.
På Berzelli choklad jobbar två konditorer, Mike och Eric. De har varit så bra handledare och jag har verkligen fått testa på många olika saker. Man har hört om vissa praktikplatser där man bara får skrapa rent plåtar och diska. Men så var det verkligen inte, utan jag fick göra det mesta! Allt ifrån 50 kilo vit choklad-mousse till geléhallon, färg-spraya bakelser och hjälpa till att sköta chokladdopparmaskinen. Det var mycket som var helt nytt för mig, till exempel så var det spännande att lära känna alla de olika sortena av choklad. Jag har bara jobbat med en slags choklad sen innan. Sen var det intressant att få se och även använda en chokladmaskin. Chokladmaskinen temperar chokladen så den blir perfekt (man ställer in graderna) och sen kan man doppa praliner med ett band som man fäster på. Verkligen kul att se! Sedan så fick jag vara med och hjälpa till med en stor beställning till ett företag i stade. De skulle ha flera tusen moussebakelser, så då gällde det att jobba metodiskt och snabbt för att hinna med så mycket som möjligt. Sedan så ligger ju påsken runt hörnet, en mycket stor konditori och chokald högtid - om inte den största. Det skall göras godis i mängder, och choklad ägg och harar fyllda med gott.
Här kommer en del bilder av allt roligt jag fick göra:






