Glutenfritt fröknäcke

Nu är ännu en praktikvecka gjord. Skönt! På Vann, där jag praktiserar; är det aldrig tomt med gäster. Vilket är roligt, för då finns det alltid mycket att göra. Nu när höstensesongen är här och vintern runt hörnet så är det mestadels konferensgäster som bor på hotellet. Så det innebär att vi, flera gåner under dagen, har s.k. "koferensfikan" Vi dukar en vagn med kaffe, smoothies, frukt, chokladbräck, olika småkakor och mjuka kakor och rullar upp på deras konferansrum. Det blir en rejäl energikick kan jag lova! Dock så har vi pratat om det att det hade varit trevligt med ett lite "matigare" alternativ till alla kakor. Därav fröknäcket som jag stod och fixade hela förmiddagen igår. 
 
Att göra ett fröknäcke är inte alls avancerat. Man använder de frön man har i skafferiet, häller i ett mjöl som binder(jag använde majsmjöl, då får fröknäcket en härlig gul färg och glutenfri på köpet! Alla glada!), lite olja, salt och vatten tills det blir en sörgig, kladdig konsistens. Sen är det bara att strycka ut tunnt på en plåt och sedan torka/rosta i ugnen. Det som kan ta tid är själva "utstryckandet". Speciellt om man har typ 15 plåtar att göra. Men resultatet blev riktigt bra. Jag provsmakade en liten bruten bit fröknäcke och lite vitlökstapernad. Mmmhmhmhm fantastiskt!
 
 
Glutenfritt, Senaste nytt på praktiken | fröknäcke, glutenfritt, gott, nyttigt | |
#1 - - Gunilla mormor till Alisia:

Ett litet tips för lättare kavling av fröknäcke. Lägg "degen" mellan bakplåtspapper o kavla ut. Superbra!!💗

Svar: Du är inte dum du mormor! Tack för tipset :) det skall jag testa nästa gång!
ALISIA

Upp