Varmvispade minimaränger
Du kankse undrar, vadå varmvispad? Vad är det för något? Vad finns det för andra sorters maränger? I sådanafall så kan du klicka dig in på "Alisias marängskola" under kategorin "lär dig något nytt".
Detta är min favorit-maräng. Den blir sådär härligt knaprig utanpå och sådär underbart seg innuti. Du behöver:
4 st äggvitor
2,75 dl socker
1. Sätt ungnen på 100 grader.
2. Ta fram en kastrull och häll i vatten i kastrullen till vattenbad.
3. Separera äggen och häll i äggvitorna tillsammans med sockret i en rostfri skål.
4. Sätt skålen över vattenbad, (inte så att skålen nuddar vattnet utan bara vattenångorna) och vispa för hand tills sockerkristallerna har smält. Marängen har då en tempratur på ungefär 60-65 grader.
5. Lyft av skålen när sockerkristllerna har smält och börja vispa med elvisp tills marängen svalnat.
6. Smaksätt med vad du vill! Smält choklad och vänd i föriktigt (låt bli att blanda för mycket) - ta lakritspulver eller vanlijsocker, hackade nötter, blåbär, lingon, chill, ja vad som helst!
7. Spritsa ut marängerna med jämna mellanrum, stora som tior ungefär. Eller om du vill ha stora, klicka ut marängen med två skedar. (då rekomenderar jag att höja värmen till 130 och ha inne dem i ca. 45 min).
8. Grädda i ca. 35-40 min. Men kolla med jämna melllanrum, för alla ungnar är olika. Marängerna skall vara lätta men fortfarande lite sega innuti.

